Webmonnik.nl Online Marketing Haarlem

Veilig inloggen op facebook vanaf verschillende apparaten

Steeds meer mensen loggen in op facebook vanaf verschillende apparaten. Hierdoor zal het niet snel opvallen als iemand anders probeert in te loggen onder jouw account via een onbekend apparaat. Om meer inzicht te geven en de risico’s te verkleinen biedt Facebook twee extra beveiligsopties aan: meldingen over aanmeldingen en aanmeldgoedkeuringen.

facebook meldingen over aanmelding

Als je op de hoogte wilt blijven wanneer iemand inlogt op jouw account via een onbekend apparaat, dan kan je hiervoor een notificatie instellen. Je kunt deze notificatie ontvangen via SMS, e-mail of allebei.

Dit stel je als volgt in:

  1. Log in op facebook
  2. Ga naar je accountinstellingen
  3. Klik op de link Beveiliging
  4. Klik op Bewerken achter de optie Meldingen over aanmelding
  5. Selecteer of je een notificatie wilt ontvangen per e-mail, SMS of beide.
  6. Sla de wijzigingen op

Als iemand vervolgens inlogt met een apparaat dat facebook niet herkent, krijg je hiervan een melding.

E-mailnotificatie als een vreemd apparaat inlogt op facebook

facebook aanmeldgoedkeuring

De optie aanmeldgoedkeuring gaat verder dan de voorgaande meldingsoptie en zorgt er voor dat je alleen in kunt loggen op facebook met apparaten die zijn goedgekeurd. Als je met een vreemde computer of vreemd apparaat inlogt, dan zal je eerst een beveiligingscode in moeten voeren om verder te kunnen. facebook stuurt die code per sms naar jouw mobiele telefoon. Met deze optie creëer je dus een extra beveiligingslaag binnen facebook. Als iemand je log-inggevens heeft achterhaald en probeert in te loggen via een onbekend apparaat, dan zal dat hierdoor niet lukken.

Deze optie stel je als volgt in:

  1. Log in op facebook
  2. Ga naar je accountinstellingen
  3. Klik op de link Beveiliging
  4. Klik op Bewerken achter de optie Aanmeldgoedkeuringen
  5. Vink de optie aan onder Aanmeldgoedkeuringen
  6. Sla de wijzigingen op

Vanaf dit moment kan je alleen met een vreemd apparaat inloggen na het opgeven van de code.

facebook stuurt SMS met unieke code

 

Na het invoeren van de juiste code zal facebook het apparaat toevoegen (deze kan je zelf een naam geven) aan zijn lijst met vertrouwde apparaten. De vertrouwde apparaten vind je terug onder Beveiliging / Herkende apparaten. Via deze sectie kun je apparaten ook weer verwijderen.

Overzicht met herkende apparaten

 

Wijzig sowieso regelmatig je wachtwoord en verzin een uniek wachtwoord voor facebook (dus niet één wachtwoord voor je verschillende accounts gebruiken). Zorg daarnaast dat je virusscanner altijd-up-to-date is en dat je OS en je applicaties (o.a. Acrobat, Flash, QuickTime, Java, Internet Explorer) ook up-to-date zijn en blijven.

 

Mobiele versie afsluiten