Veilig inloggen op facebook vanaf verschillende apparaten

Steeds meer mensen loggen in op facebook vanaf verschillende apparaten. Hierdoor zal het niet snel opvallen als iemand anders probeert in te loggen onder jouw account via een onbekend apparaat. Om meer inzicht te geven en de risico’s te verkleinen biedt Facebook twee extra beveiligsopties aan: meldingen over aanmeldingen en aanmeldgoedkeuringen.

facebook meldingen over aanmelding

Als je op de hoogte wilt blijven wanneer iemand inlogt op jouw account via een onbekend apparaat, dan kan je hiervoor een notificatie instellen. Je kunt deze notificatie ontvangen via SMS, e-mail of allebei.

Dit stel je als volgt in:

 1. Log in op facebook
 2. Ga naar je accountinstellingen
 3. Klik op de link Beveiliging
 4. Klik op Bewerken achter de optie Meldingen over aanmelding
 5. Selecteer of je een notificatie wilt ontvangen per e-mail, SMS of beide.
 6. Sla de wijzigingen op

Als iemand vervolgens inlogt met een apparaat dat facebook niet herkent, krijg je hiervan een melding.

E-mailnotificatie als een vreemd apparaat inlogt op facebook

E-mailnotificatie als een vreemd apparaat inlogt op facebook

facebook aanmeldgoedkeuring

De optie aanmeldgoedkeuring gaat verder dan de voorgaande meldingsoptie en zorgt er voor dat je alleen in kunt loggen op facebook met apparaten die zijn goedgekeurd. Als je met een vreemde computer of vreemd apparaat inlogt, dan zal je eerst een beveiligingscode in moeten voeren om verder te kunnen. facebook stuurt die code per sms naar jouw mobiele telefoon. Met deze optie creëer je dus een extra beveiligingslaag binnen facebook. Als iemand je log-inggevens heeft achterhaald en probeert in te loggen via een onbekend apparaat, dan zal dat hierdoor niet lukken.

Deze optie stel je als volgt in:

 1. Log in op facebook
 2. Ga naar je accountinstellingen
 3. Klik op de link Beveiliging
 4. Klik op Bewerken achter de optie Aanmeldgoedkeuringen
 5. Vink de optie aan onder Aanmeldgoedkeuringen
 6. Sla de wijzigingen op

Vanaf dit moment kan je alleen met een vreemd apparaat inloggen na het opgeven van de code.

facebook stuurt SMS met unieke code

facebook stuurt SMS met unieke code

 

Na het invoeren van de juiste code zal facebook het apparaat toevoegen (deze kan je zelf een naam geven) aan zijn lijst met vertrouwde apparaten. De vertrouwde apparaten vind je terug onder Beveiliging / Herkende apparaten. Via deze sectie kun je apparaten ook weer verwijderen.

Overzicht met herkende apparaten

Overzicht met herkende apparaten

 

Wijzig sowieso regelmatig je wachtwoord en verzin een uniek wachtwoord voor facebook (dus niet één wachtwoord voor je verschillende accounts gebruiken). Zorg daarnaast dat je virusscanner altijd-up-to-date is en dat je OS en je applicaties (o.a. Acrobat, Flash, QuickTime, Java, Internet Explorer) ook up-to-date zijn en blijven.

 

35 antwoorden
   • Arina
    Arina zegt:

    Hallo. Ik heb een probleem dat ik 3x ben aangemeld op Facebook. Ik gebuit maar èén van die 3. Op mijn nieuwe mobiel lukt het niet om mij juist op die Facebook pagina aan te melden.

    Beantwoorden
    • Rogier Mostert - Webmonnik.nl
     Rogier Mostert - Webmonnik.nl zegt:

     Via de instellingen van een pagina kan je aangeven welke gebruikers beheerder zijn van de pagina. Staat het account waarmee je mobiel probeert in te loggen ook in die lijst? Als dat nieyt zo is, kan je die wellicht toevoegen. Je kunt trouwens ook de speciale facebook app voor pagina’s gebruiken. Maar ook in dat geval moet het account wel beheerdersrechten op de pagina hebben.

     Groet, Rogier

     Beantwoorden
 1. Miet Beckers
  Miet Beckers zegt:

  Hoi Rogier

  Ik had de beveiligingscode al ingesteld maar mijn gsm is gestolen geweest en ben van provider veranderd, maar heb wel mij nummer behouden. Ik krijg nu geen smsjes meer waar mijn beveiligingscode instaan met als gevolg dat ik niet meer kan aanmelden op fb. Ik had mij pc ook niet toegevoegd aan herkende apparaten anders kon ik via daar zonder code inloggen maar dat is dus helaas niet het geval. Heb al alles geprobeert… Wat nu ?

  Groetjes

  Miet

  Beantwoorden
 2. sandra
  sandra zegt:

  Hallo Rogier

  Ik heb een vraag..kan ik mijn wachtwoord van herkende appataten ook wijzigen van facebook? ik heb namenlijk mijn telefoon nummer gebruikt en wil dat graag veranderen maar kan nergens vinden hoe ik die kan veranderen of ongedaan maken.

  graag hoor ik van u.

  Beantwoorden
  • Rogier Mostert - Webmonnik.nl
   Rogier Mostert - Webmonnik.nl zegt:

   Volgens mij werkt dat niet met wachtwoorden, maar met een pincode per gekoppeld apparaat dat je maar eenmalig op hoeft te geven. Het beheer van Herkende apparaten doe je via Accountinstellingen / Beveiliging / Herkende apparaten. Klik op de link Bewerken. Als je een apparaat verwijderd, moet je deze opnieuw autoriseren.

   Beantwoorden
 3. emiel
  emiel zegt:

  Hallo Rogier,

  Ik kan niet inloggen in facebook hij herkend het apparaat niet, vreemd ik log altijd met dezelfde computer in,van de een op de andere dag…..ik heb wel mijn wachtwoord veranderd om te proberen dat kan wel, om verder te komen als veiligheidsvraag mijn leeftijd en ik weet niet meer wat ik daarvoor heb ingevuld, conclusie ik kom niet verder. Heb jij een oplossing om toch in mijn facebook te komen.

  Met vriendelijke groet,

  Beantwoorden
 4. Irene
  Irene zegt:

  Hallo,

  Ik kreeg gister een melding log opnieuw in(Facebook) heb ik gedaan en vervolgens kreeg ik een melding dat iemand geprobeerd heeft zich in te loggen vanaf een onbekend apparaat en fb vroeg of ik dit zelf was of niet, ik heb aangegeven dat ik dit zelf niet was. Maar is het nu die ander ook gelukt dan om in te loggen op mijn facebook? Nee toch?

  Beantwoorden
  • Rogier Mostert - Webmonnik.nl
   Rogier Mostert - Webmonnik.nl zegt:

   Nee dat lijkt mij niet. Wil je zekerheid. Verander dan je wachtwoord en kijk even naar je instellingen van facebook. Ga daar naar de optie beveiliging en verwijder alle “Vertrouwde browsers”. Je kunt ook een melding per SMS instellen als iemand probeert in te loggen. Tot slot kan je nog kijken naar de optie Wanneer je was aangemeld. Hier zie je wanneer voor het laatst bent aangemeld. Je kunt er ook sessies beëindigen.

   Groet, Rogier

   Beantwoorden
 5. els
  els zegt:

  Hallo Rogier,

  Ik wilde zojuist op mijn facebook pagina kijken via mijn telefoon. Hiervoor heb ik mij eenmalig hoeven inloggen en kan altijd op mijn facebook pagina. Zojuist kreeg ik de melding, ‘sessie is verlopen’ en sloot hierbij automatisch mijn facebook. Ik moest mij opnieuw inloggen. Bij het in toetsen van het wachtwoord, vraagt facebook nogmaals mijn wachtwoord in te voeren. Is dit veilig?
  vind het nogal vreemd en heb dit niet eerder meegemaakt.
  Ben benieuwd naar jou advies.

  Mvg,

  Beantwoorden
  • Rogier Mostert - Webmonnik.nl
   Rogier Mostert - Webmonnik.nl zegt:

   Hallo Els,

   Op zich is het niet vreemd dat een sessie verloopt. Als je meer inzicht wilt, kijk dan onder de instellingen van facebook naar de sectie Waar je bent aangemeld. Hier zie je precies op welk moment je met welk apparaat je bent inglogd. Hier kan je ook zelf sessies beëindigen als je iets raars ziet. Groet, Rogier

   Beantwoorden
  • Rogier Mostert - Webmonnik.nl
   Rogier Mostert - Webmonnik.nl zegt:

   Dat krijg je niet te zien. Je krijgt alleen de mail (afhankelijk van je instelling) met de mogelijkheid om je wachtwoord te wijzigen. In deze e-mail staat ook een link: Als je geen nieuw wachtwoord hebt aangevraagd, moet je ons dit direct laten weten. Die link zou je kunnen gebruiken om het te melden bij facebook.

   Groet, Rogier

   Beantwoorden
 6. anna
  anna zegt:

  Hallo ik heb een groooot probleem
  Ik weet de wachtwoord van mijn hotmail niet meer en van me facebook account ook niet meer ik heb me telefoon nummer er ook niet aangekoppeld ik lees overal dag je vrienden een bericht kan sturen met een code maar ik kan niks vinden zou k een link kunnen krijgen

  Beantwoorden
 7. Liz
  Liz zegt:

  Hoi,

  Mijn vriend heeft van de week Facebook aangemaakt, en opeens is zijn account helemaal verwijderd van Facebook. hij denkt zelf dat het komt omdat iemand op zijn account probeerde te komen. kan dit?

  Beantwoorden
 8. sarah prikken
  sarah prikken zegt:

  ik wilde op mijn pc inloggen met mijn zus haar account maar fb zegt dat het ingevoerde emailadres niet gekoppeld is aan een bestaand account, op de gsm doet hij het raar maar waar wel. hoe kan ik dit oplossen? moet ik iets van instellingen veranderen? ik heb de toestemming van haar
  mvg sarah prikken

  Beantwoorden
 9. Pieter
  Pieter zegt:

  Ik heb een keer op mijn ex haar gsm ingelogd ik zie haar nu steeds actief staan op mij eigen gsm en als ik haar dan afmeld dan kan ze er steeds weer op ze kan zelfs me wachtwoorden veranderen heb alles al geprobeerd maar steeds kan ze op mij Facebook omdat ik denk ik op haar gsm mijn account staat. Ook kan je Tweestapsverificatie instellen om je account beter te beschermen.

  Beantwoorden
 10. Retsiem
  Retsiem zegt:

  Hallo,
  Ik heb een vraag. Ik heb van fb de melding gekregen dat er getracht is in te loggen vauit een ander computer. De aanmelding is geblokkeerd. In deze mail kun je niks aanklikken of wat dan ook. Als ik me inlog op fb krijg ik de volgende melding. Aanmeldgoedkeuring is vereist. We moeten bevetsigen dat jij dit bent geweest viordat je weer toegang krijgt ….. Geef aan hoe je wilt bevestigen dat dit jouw account is. Vervolgens kun je alleen op doorgaan drukken. Vervokgens staat er…. Keur je aanmelding goed via een andere telefoon of computer. Na het drukken op doorgaan lees ik het volgende… als je door wilt gaan keur je deze aanmelding goed op een tel of comp die je eerder hebt gebruikt. Te zien us een lihst van mijn gebruikte apparaten. Ik kan dan alleen maar op doorgaan drukken. Om mijn tel of andere apparaten staan geen berichten over goedkeuring. Daarna verschijnt er een rode balk met daar in de tekst…. Aanmelding is niet goedgekeurd. Ik raak een beeetje de weg kwijt. Iemand een antwoord? Rets

  Beantwoorden
  • BDS
   BDS zegt:

   Ik zit met exact hetzelfde probleem. Account was gehacked. Na het iploaden van mijn identiteitskaart ben ik erin geslaagd het pw terug te veranderen. Maar nu zit ik vast in de aanmeldings loop. Geen idee wat te doen :s

   Beantwoorden
 11. Safouan
  Safouan zegt:

  Beste,

  FB herkend mijn account en telefoonnummer niet meer, ik klik op wacht vergeten, ik krijg steeds wachtwoord invoeren niks anders en ook niet als ik op andere mannier proberen.

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *