Webmonnik.nl blog

AI als makelaar van de toekomst

AI als makelaar van de toekomst

/
Column: Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn als je de stress van het vinden of verkopen van een woning helemaal kon overslaan? Welkom in de toekomst, waar kunstmatige intelligentie (AI) de huizenmarkt op zijn kop zet.
Interview AI

Welke kansen (en bedreigingen) biedt AI?

/
Webmonnik.nl sprak uitgebreid met funda voor makelaars over de kansen (en bedreigingen) van AI voor makelaars. Zaken die o.a. aan bod kwamen: toepassingen, privacy, veiligheid en ethiek. Je leest in deze blog het volledige interview.
Een PowerPoint-presentatie maken met ChatGPT 4

Een PowerPoint-presentatie maken met ChatGPT 4

/
ChatGPT kan je perfect helpen bij het maken van een PowerPoint-presentatie. In deze blog laat ik je zien hoe je dit stap voor stap doet. Hierdoor heb je razendsnel de basis van je presentatie klaar en in PowerPoint staan.
Screenshot demo account Google Analytics 4

Ben jij al klaar voor Google Analytics 4?

/
Google trekt op 1 juli 2023 de stekker uit Universal Analytics Na die datum kan je er niet meer mee meten! Als je Universal Analytics gebruikt is het belangrijk om je nu al voor te gaan bereiden. Wat moet je minimaal doen?
Connectieverzoek LinkedIn

Hoe kan je omgaan met connectieverzoeken van onbekenden op LinkedIn?

/
Waarschijnlijk heb je ook wel eens connectieverzoeken op LinkedIn ontvangen van onbekende mensen. Waarom krijg je die en hoe kan je hier mee omgaan?
utm-tagging voor analytics

Campagne URL’s maken voor Google Analytics met utm tagging

/
Dankzij utm tagging kan je het rendement van het verkeer naar je website goed meten en vergelijken. Onmisbaar dus voor elke marketeer! Maar hoe maak je campagne URL’s met utm tagging en hoe vind je ze terug in Google Universal Analytics en in Google Analytics 4 (GA4)?
Uploaden naar Instagram vanaf pc

Naar instagram uploaden vanaf de pc

/
Je kunt nu rechtstreeks foto's en video's naar Instagram uploaden via je browser op de desktop van je computer. Ik laat je zien hoe dat werkt.
Geef nu gas op je online marketing

Geef nu gas op je online marketing

/
Voor iedereen is het een onzekere tijd. Niemand weet hoe lang deze coronacrisis nog gaat duren en hoeveel erger het wordt. Een ding is wel zeker: het gaat over! En daarom is het nu hét moment om gas te geven op je online marketing. Ik geef 7 tips waar je deze periode mee aan de slag kan, zodat je een kickstart maakt als alles weer normaliseert.
Kantoor Webmonnik.nl

Webmonnik.nl is verhuisd naar een nieuw kantoor

/
Eind 2019 is Webmonnik.nl verhuisd naar een ander kantoor. Het nieuwe adres is Julianastraat 30, 2012 ES in Haarlem. Het kantoor ligt vlak bij de Tempelierstraat. Deze straat is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Parkeren kan (betaald) voor de deur. Voor elektrische auto’s zijn er twee laadpalen op loopafstand te vinden.
Afbeeldingen bewerken voor internet

Afbeeldingen bewerken voor internet: afmeting en uitsnede

/
Wat je ook doet met internet, iedereen zal af en toe afbeeldingen moeten bewerken. In veel gevallen zal je twee basishandelingen uit moeten kunnen voeren: de breedte of hoogte van een afbeelding aanpassen en een deel van een afbeelding uitsnijden. Ik laat je zien hoe je dat zelf doet met Pixlr, in Mailchimp en in WordPress.
Toon je producten op Google MapsPexels

Toon je producten op Google Maps

/
Dat Google steeds meer data registreert en publiceert rondom locaties, is duidelijk. In een van mijn account zag ik dat er een bètafunctie beschikbaar was: Producten. Hiermee kan je informatie over jouw producten opgeven. Die informatie wordt getoond bij je vermelding op Google Maps. Zo stel je het in voor jouw vermelding.
Chrome verbergt subdomein

Google Chrome verbergt subdomein en protocol

/
Vanaf versie 76 van Google Chrome, zie je in de adresbalk niet langer het protocol en het subdomein. Kreeg je eerst https://www.website.nl in beeld, nu zie je alleen website.nl. Geen goede ontwikkeling naar mijn mening, omdat het ten koste gaat van de transparantie op internet. Waarom doet Google dit en hoe draai je het terug?