Webmonnik.nl blog

utm-tagging voor analytics

Campagne URL’s maken voor Google Analytics met utm tagging

/
Dankzij utm tagging kan je het rendement van het verkeer naar je website goed meten en vergelijken. Onmisbaar dus voor elke marketeer! Maar hoe maak je campagne URL’s met utm tagging en hoe vind je ze terug in Google Universal Analytics en in Google Analytics 4 (GA4)?
Uploaden naar Instagram vanaf pc

Naar instagram uploaden vanaf de pc

/
Het ziet er naar uit dat je binnenkort rechtstreeks naar Instagram kunt uploaden vanaf  de browser van je pc, want in sommige accounts is dit nu mogelijk.
Geef nu gas op je online marketing

Geef nu gas op je online marketing

/
Voor iedereen is het een onzekere tijd. Niemand weet hoe lang deze coronacrisis nog gaat duren en hoeveel erger het wordt. Een ding is wel zeker: het gaat over! En daarom is het nu hét moment om gas te geven op je online marketing. Ik geef 7 tips waar je deze periode mee aan de slag kan, zodat je een kickstart maakt als alles weer normaliseert.
Kantoor Webmonnik.nl

Webmonnik.nl is verhuisd naar een nieuw kantoor

/
Eind 2019 is Webmonnik.nl verhuisd naar een ander kantoor. Het nieuwe adres is Julianastraat 30, 2012 ES in Haarlem. Het kantoor ligt vlak bij de Tempelierstraat. Deze straat is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Parkeren kan (betaald) voor de deur. Voor elektrische auto’s zijn er twee laadpalen op loopafstand te vinden.
Afbeeldingen bewerken voor internet

Afbeeldingen bewerken voor internet: afmeting en uitsnede

/
Wat je ook doet met internet, iedereen zal af en toe afbeeldingen moeten bewerken. In veel gevallen zal je twee basishandelingen uit moeten kunnen voeren: de breedte of hoogte van een afbeelding aanpassen en een deel van een afbeelding uitsnijden. Ik laat je zien hoe je dat zelf doet met Pixlr, in Mailchimp en in WordPress.
Toon je producten op Google MapsPexels

Toon je producten op Google Maps

/
Dat Google steeds meer data registreert en publiceert rondom locaties, is duidelijk. In een van mijn account zag ik dat er een bètafunctie beschikbaar was: Producten. Hiermee kan je informatie over jouw producten opgeven. Die informatie wordt getoond bij je vermelding op Google Maps. Zo stel je het in voor jouw vermelding.
Chrome verbergt subdomein

Google Chrome verbergt subdomein en protocol

/
Vanaf versie 76 van Google Chrome, zie je in de adresbalk niet langer het protocol en het subdomein. Kreeg je eerst https://www.website.nl in beeld, nu zie je alleen website.nl. Geen goede ontwikkeling naar mijn mening, omdat het ten koste gaat van de transparantie op internet. Waarom doet Google dit en hoe draai je het terug?
Total Commander

Happy bestandsbeheer met de Total Commander

/
Vaak krijg ik de vraag welke tools ik als online marketeer gebruik. Met het antwoord op die vraag kan ik zeker een aantal blogberichten vullen. Er is echter één programma dat ik dagelijks gebruik. En dat is geen online marketingtool, maar wel een tool die het leven van elke online markteer eenvoudiger maakt: Total Commander.

Mailchimp wat doe je nu?

/
Mailchimp kondigde vandaag in een nieuwsbrief "exciting updates" aan. Let op, want dit is alleen exciting voor Mailchimp zelf. Het lijkt namelijk om een ordinaire prijsstijging te gaan. Gebruik je Mailchimp en heb je veel lijsten met unsubscribers? Let dan goed op, want de aangekondigde verandering (vanaf juni) kan dure gevolgen voor je hebben.
Facebook advertising Ad Library

Facebook publiceert waardevolle informatie over advertenties van je concurrenten

/
Facebook is een stukje transparanter geworden, omdat ze waardevolle informatie zijn gaan publiceren over advertenties en over facebook pagina's. Hiervoor hebben ze hun programma Ad Library verbeterd. Welke informatie kan je opvragen?
Case: nieuwe website voor ABU

Case: nieuwe website ABU.nl. Van concept tot livegang

/
Webmonnik.nl heeft De Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) ondersteund bij de realisatie van haar nieuwe site abu.nl. In dit uitgebreide artikel laat ik je zien hoe we dit gezamenlijk hebben aangepakt, welke beslissingen zijn genomen en welke tools we hebben gebruikt. Kortom: van concept tot livegang.
Foto's uploaden via je computer naar Instagram

Foto’s delen op Instagram vanaf je computer

/
Officieel kan je foto's alleen via een mobiel apparaat delen op het sociale netwerk Instagram. Er is echter een handig trucje om je foto's te uploaden naar Instagram via je computer. In dit artikel laat ik je stap-voor-stap zien hoe je dat doet met behulp van Google Chrome in combinatie met de Chrome Dev Tools.