Connectieverzoek LinkedIn

Hoe kan je omgaan met connectieverzoeken van onbekenden op LinkedIn?

Gisteren was in het nieuws dat geheime diensten uit China en Rusland bedrijfsgeheimen van Nederlands hightechbedrijven stelen. Hiervoor gaan de spionnen geraffineerd te werk. Er wordt actief gezocht naar medewerkers van de bedrijven die ze willen infiltreren. Het eerste contact wordt via LinkedIn gelegd, waarna er een band ontstaat gevolgd door kleine verzoeken. Bijvoorbeeld om iets te vertalen. Uiteindelijk worden mensen via chantage of omkoping gedwongen om gevoelige informatie te delen.

Hoe ga je om met connectieverzoeken?

Als je voor een hightechbedrijf werkt. Wees dan alert bij connectieverzoeken van onbekende mensen! Maar dat geldt eigenlijk voor iedereen. Ook mensen met een groot netwerk krijgen vaker connectieverzoeken. Je wordt dan aantrekkelijker om mee te linken. Waarom? Omdat die mensen na het maken van een connectie met jou, makkelijker connecties uit jouw netwerk kunnen benaderen. Sommige mensen vinden dat geen enkel probleem en willen graag een groot netwerk en connecten dus met iedereen. Dat is niet mijn strategie. Ik vind dat mijn netwerk laat zien met welke personen ik graag samenwerk. Elke nieuwe connectie zou je dus kunnen zien als een aanbeveling aan mijn netwerk. Daar wil ik secuur in zijn.

Hoe ga ik om met connectieverzoeken?

  1. Ik connect direct met mensen die ik ken en die ik vertrouw.
  2. Connectieverzoeken van mensen die ik absoluut niet ken en die ook niet de moeite nemen om een persoonlijk berichtje mee te sturen, negeer ik.
  3. Connectieverzoeken van mensen die ik niet ken met een standaard berichtje, negeer ik.

Daarnaast kan je ook connectieverzoeken van mensen ontvangen die je niet persoonlijk kent, maar die wel interessant lijken. Als er geen persoonlijk berichtje bij zit wat direct overtuigd, bekijk ik hun profiel om te zien om wie het gaat en welke gemeenschappelijke connecties we hebben. Als dat vertrouwen wekt, connect ik niet meteen maar stuur ik eerst een berichtje. Iets van:

Beste x,

Dank voor je connectieverzoek via LinkedIn. Ik connect bij voorkeur met mensen die ik persoonlijk heb ontmoet en die ik kan aanbevelen in mijn netwerk. Volgens mij hebben wij elkaar nog niet ontmoet, of zie ik iets over het hoofd?

Als we elkaar niet kennen, maar je ziet kansen om elkaar te ondersteunen door een connectie via LinkedIn te maken, dan hoor ik dat natuurlijk graag.

Als je de informatie die ik deel interessant vindt, dan kan je mij ook volgen via LinkedIn. Klik hiervoor op de knop +Volgen op mijn persoonlijke profiel.

Mooie dag, groeten Rogier

In veel gevallen komt er geen reactie. Dan connect ik niet en verwijder ik het verzoek. Komt er wel een persoonlijke reactie die mij aanspreekt, dan connect ik alsnog.

Hoe ga jij om met connectieverzoeken van onbekenden?

© openingsfoto: Pexels.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *