Webmonnik.nl blog

Lokale vindbaarheid testen met Google Chrome

Je lokale vindbaarheid testen met Google Chrome

/
Als je de browser Google Chrome gebruik, dan heb je automatisch ook de beschikking over de Chrome DevTools.  Met behulp van deze set gereedschap kan je veel zaken in een website analyseren en problemen oplossen. Of je laat Google denken dat je met een mobiel apparaat vanaf een bepaalde locatie zoekt!
Welke data deelt jouw website?

Deelt jouw website privacygevoelige data?

/
In kader van de nieuwe privacywetgeving worden steeds meer bedrijven zich bewust dat ze veel privacygevoelige data onbewust delen. Hierbij is de website een belangrijk aandachtspunt. Weet je namelijk welke data jouw website allemaal verzameld en deelt met externe partijen? Ik laat je zien hoe je dit inzichtelijk maakt.
Speed Update Google

Snelheid webpagina wordt ranking signaal voor mobiele zoekopdrachten

/
Google heeft officieel aangekondigd dat de laadsnelheid van een webpagina gaat meewegen als ranking signaal bij mobiele zoekopdrachten. Wat moet je minimaal doen om je hier goed op voor te bereiden?
Online marketing trends van 2018

9 belangrijke online marketing trends van 2018

/
De afgelopen weken kreeg ik meerdere keren de vraag wat de online marketing trends van 2018 zijn. Online marketing is een breed vakgebied, dus er zijn ook heel veel trends te benoemen. Daarom heb ik een selectie gemaakt van 9 tips die ik ook graag met jou deel. Lees wat je niet mag missen in 2018.
Google maps reviews

Maak slim gebruik van reviews op Google Maps

/
Reviews helpen bij het maken van een keuze voor jouw product, dienst of bedrijf. Heb je een Google Maps vermelding? Maak dan slim gebruik van Reviews op Google Maps.
AVG 2018

Hij is er bijna: Europese privacywetgeving

/
Vanaf eind mei 2018 geldt de algemene verordening gegevensbescherming, ofwel één Europese Europese privacywetgeving. Ben jij er al klaar voor?
https - je site beveiligen met een certificaat

Sites zonder certificaat onveilig volgens nieuwste Google Chrome

/
De nieuwste versie van Google Chrome zal alle websites zonder beveiligingscertificaat die zijn voorzien van een formulier, als onveilig aanmerken.

Blogposts voor je bedrijfsvermelding op Google

/
Google heeft een nieuwe interessante functie uitgerold voor Google Mijn bedrijf. Hierdoor is het nu mogelijk geworden om blogposts te plaatsen bij bedrijfsvermelding. Zo doe je dat!
Cache Facebook en Linkedin

Je webpagina opnieuw laten indexeren door Facebook en LinkedIn

/
Als je de link van een webpagina deelt op Facebook of LinkedIn, zie je soms oude informatie die je in de tussentijd al hebt aangepast op je webpagina. Als dit probleem zicht voordoet... zo los je dat op!
Google Data Studio

Je data slim visualiseren met Google Data Studio

/
Met Google Data Studio visualiseer je op een intuïtieve manier data uit verschillende bronnen in één dashboard. Voor veel bedrijven kan het een mooie aanvulling zijn op Google Analytics. Hoe werkt Google Data Studio?
Je Youtube video op facebook delen

Deel je YouTube-video’s over de volle breedte op facebook [tip]

/
Wanneer je de link van een YouTube-video op de timeline van je…
Website down?

Is alleen mijn website down? [tip]

/
Een van de belangrijkste tools van een online marketeer is in veel gevallen nog steeds een goed werkende website. Eerder schreef ik al hoe je met een tool als Uptime Robot binnen 5 minuten een melding krijgt als je site uit de lucht is. Maar wat doe je daarna?