Webmonnik.nl blog

Mailchimp wat doe je nu?

/
Mailchimp kondigde vandaag in een nieuwsbrief "exciting updates" aan. Let op, want dit is alleen exciting voor Mailchimp zelf. Het lijkt namelijk om een ordinaire prijsstijging te gaan. Gebruik je Mailchimp en heb je veel lijsten met unsubscribers? Let dan goed op, want de aangekondigde verandering (vanaf juni) kan dure gevolgen voor je hebben.
Facebook advertising Ad Library

Facebook publiceert waardevolle informatie over advertenties van je concurrenten

/
Facebook is een stukje transparanter geworden, omdat ze waardevolle informatie zijn gaan publiceren over advertenties en over facebook pagina's. Hiervoor hebben ze hun programma Ad Library verbeterd. Welke informatie kan je opvragen?
Case: nieuwe website voor ABU

Case: nieuwe website ABU.nl. Van concept tot livegang

/
Webmonnik.nl heeft De Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) ondersteund bij de realisatie van haar nieuwe site abu.nl. In dit uitgebreide artikel laat ik je zien hoe we dit gezamenlijk hebben aangepakt, welke beslissingen zijn genomen en welke tools we hebben gebruikt. Kortom: van concept tot livegang.
Foto's uploaden via je computer naar Instagram

Foto’s delen op Instagram vanaf je computer

/
Officieel kan je foto's alleen via een mobiel apparaat delen op het sociale netwerk Instagram. Er is echter een handig trucje om je foto's te uploaden naar Instagram via je computer. In dit artikel laat ik je stap-voor-stap zien hoe je dat doet met behulp van Google Chrome in combinatie met de Chrome Dev Tools.
Lokale vindbaarheid testen met Google Chrome

Je lokale vindbaarheid testen met Google Chrome

/
Als je de browser Google Chrome gebruik, dan heb je automatisch ook de beschikking over de Chrome DevTools.  Met behulp van deze set gereedschap kan je veel zaken in een website analyseren en problemen oplossen. Of je laat Google denken dat je met een mobiel apparaat vanaf een bepaalde locatie zoekt!
Welke data deelt jouw website?

Deelt jouw website privacygevoelige data?

/
In kader van de nieuwe privacywetgeving worden steeds meer bedrijven zich bewust dat ze veel privacygevoelige data onbewust delen. Hierbij is de website een belangrijk aandachtspunt. Weet je namelijk welke data jouw website allemaal verzameld en deelt met externe partijen? Ik laat je zien hoe je dit inzichtelijk maakt.
Speed Update Google

Snelheid webpagina wordt ranking signaal voor mobiele zoekopdrachten

/
Google heeft officieel aangekondigd dat de laadsnelheid van een webpagina gaat meewegen als ranking signaal bij mobiele zoekopdrachten. Wat moet je minimaal doen om je hier goed op voor te bereiden?
Online marketing trends van 2018

9 belangrijke online marketing trends van 2018

/
De afgelopen weken kreeg ik meerdere keren de vraag wat de online marketing trends van 2018 zijn. Online marketing is een breed vakgebied, dus er zijn ook heel veel trends te benoemen. Daarom heb ik een selectie gemaakt van 9 tips die ik ook graag met jou deel. Lees wat je niet mag missen in 2018.
Google maps reviews

Maak slim gebruik van reviews op Google Maps

/
Reviews helpen bij het maken van een keuze voor jouw product, dienst of bedrijf. Heb je een Google Maps vermelding? Maak dan slim gebruik van Reviews op Google Maps.
AVG 2018

Hij is er bijna: Europese privacywetgeving

/
Vanaf eind mei 2018 geldt de algemene verordening gegevensbescherming, ofwel één Europese Europese privacywetgeving. Ben jij er al klaar voor?
https - je site beveiligen met een certificaat

Sites zonder certificaat onveilig volgens nieuwste Google Chrome

/
De nieuwste versie van Google Chrome zal alle websites zonder beveiligingscertificaat die zijn voorzien van een formulier, als onveilig aanmerken.

Blogposts voor je bedrijfsvermelding op Google

/
Google heeft een nieuwe interessante functie uitgerold voor Google Mijn bedrijf. Hierdoor is het nu mogelijk geworden om blogposts te plaatsen bij bedrijfsvermelding. Zo doe je dat!