Webmonnik.nl blog

Referer spam bestrijden in Google Analytics

Referer spam tegenhouden in Google Analytics

/
Als je regelmatig je Google Analytics statistieken raadpleegt, dan zal je ongetwijfeld hebben gezien dat er steeds meer dubieuze verwijzingen zichtbaar zijn. Je ziet b.v. sites als semalt.com. Dit is zogenaamde referer spam en het kan je statistieken flink vervuilen. Heb je hier last van? Stel dan filters in om dit tegen te gaan.
Online marketing Trends 2015

Online marketing trends voor 2015

/
Online marketing is een enorm breed vakgebied met heel veel specialisaties en dus ook heel veel trends voor 2015. Ik heb een keuze gemaakt en laat je in dit blogbericht drie belangrijke online marketing trends zien. Hier moet je in 2015 in ieder geval rekening mee houden!
Data Center Google

Rondleiding data center Google

/
Het internet zou niet bestaan zonder data centra waar o.a. webservers zijn verbonden met belangrijke internet knooppunten. Deze data centra zijn vaak enorme complexen die heel veel warmte produceren en die heel veel stroom verbruiken. In dit interessante promofilmpje laat Google een van hun data centers zien.

LinkedIn lanceert background image voor persoonlijke profielen

/
In navolging van facebook, twitter en Google, voegt LinkedIn nu ook de mogelijkheid toe om een background afbeelding te gebruiken. Deze wordt in het bovenste deel van je profiel getoond. Met zo’n background image kan je jouw profiel persoonlijker maken.
Doelgroep

Voor wie doe ik het eigenlijk?

/
Als online marketeer spreek ik veel met ondernemers. Om een goede online marketingstrategie te kunnen bepalen, moet ik altijd eerst terug naar de basis. Dit doe ik met een vraag als: “wat zijn jullie strategische doelstellingen” Misschien erg voor de hand liggend, maar er komt vaak geen goed antwoord op. Wat doe dan?
Smiirl Fliike

Uitpakparty facebook like teller: Fliike

/
De Fliike is een fysieke facebook like teller van de Franse startup Smiirl. Je moet het apparaat verbinden met je netwerk en go. Een must-have voor ondernemers met een fysieke vestiging die actief zijn met een facebook fanpagina. Een jaar geleden online gekocht als pre-order, vandaag werd het apparaat geleverd.
BTW-aangifte Google AdWords

AdWords en de BTW-aangifte

/
Wie adverteert via Google AdWords betaalt advertentiekosten. Deze kosten worden door Google vanuit Ierland aan Nederlandse ondernemers gefactureerd. Hierbij wordt geen BTW in rekening gebracht. De BTW wordt door Google verlegd naar de ondernemer. Hoe moet je hier mee omgaan? Ik zocht het uit.
case nieuwe site Webmonnik.nl

Case: nieuwe site voor webmonnik.nl

/
Een website is nooit af. Eigenlijk is elke website constant in ontwikkeling. Vaak voer je continu kleine aanpassingen door om verbeteringen te testen. Toch moet je af en toe ook grotere aanpassingen doorvoeren, of zelfs een complete nieuwe site lanceren. Dit was ook het geval voor Webmonnik.nl. Wat is aangepast en met welke reden?
Tabpagina Linkedin products en services

Tabblad producten en services van de LinkedIn bedrijfspagina verdwijnt

/
LinkedIn heeft aangekondigd dat het tabblad producten en services van de LinkedIn bedrijfspagina gaat verdwijnen. Wat voor gevolgen heeft dit en wat kan je het beste doen als je hier gebruik van maakt?

Online marketing trends voor 2014

/
Het begin van een nieuw jaar is altijd een moment van bezinnen en terugblikken. Daarnaast dwingt het je ook om stil te staan bij nieuwe ontwikkelingen, zodat je weet of je op de juiste weg bent. Ik maak het graag makkelijk voor je en geef je mijn belangrijkste online marketing trends en tips voor 2014.
Presentatie online marketing

Presentatie online marketing

/
Voor de kick-off van Ondernemend Schalkwijk heb ik een presentatie gegeven over de basis van online marketing. Insteek: waar moet je o.a. op letten als je zelf aan de slag gaat met online marketing en wat zijn belangrijke online marketing tools voor lokale ondernemers.
Verleiden op internet met Cialdini

Verleiden op internet – zo doe je dat

/
De afgelopen periode heb ik diverse presentaties gegeven over online verleidingstechnieken op basis van de 6 overtuigingsprincipes van Robert Cialdini. In deze blogpost laat ik je in vogelvlucht zien hoe je dit zelf toepast op jouw website.