Smiirl Fliike

Uitpakparty facebook like teller: Fliike

De Fliike is een fysieke facebook like teller van de Franse startup Smiirl. Je moet het apparaat verbinden met je WiFi-netwerk en het adres van je facebookpagina opgeven. Hierna verschijnen de likes van die pagina op de teller. Een must-have voor ondernemers met een fysieke vestiging die actief zijn met een facebook fanpagina. Een jaar geleden online gekocht als pre-order, vandaag geleverd. Werkt het?

Smiirl Fliike: in de doos

Smiirl

De Fliike is bedacht door de Franse Start-up Smiirl. Een jaar geleden zag ik het concept van de teller verschijnen met de mogelijkheid om deze als pre-order te bestellen. Ik heb hem toen direct besteld voor ongeveer €400. Vandaag werd hij eindelijk geleverd.

Het apparaat bestaat uit een teller met 5 getallen en is 43 cm lang, 12 cm diep en 12 cm hoog. Aan de achterkant zijn uitsparingen gemaakt om de teller op te hangen. Ook is er een RJ-45 aansluiting te vinden. Een adapter met stekkers voor verschillende landen wordt meegeleverd. De werking van de getallen is vergelijkbaar met de ouderwetse analoge aankomst- en vertrekborden op treinstations. Je ziet – en hoort – de bordjes die de getallen vormen, roteren.

Smiirl Fliike

Setup en werking Smiirl Fliike

Om de Fliike aan de praat te krijgen moet je eerst via my.smiirl.com een account aanmaken, je unieke Fliike-ID opgeven en het volledige link van je facebook fanpagina invullen.

Hierna moet je online gaan via het ingebouwde WiFi-netwerk van het apparaat. Ik heb dat met mijn mobiel telefoon gedaan. Vervolgens kan je de Fliike via je webbrowser benaderen via 192.168.1.1. Als dat is gelukt, kan je het WiFi-netwerk selecteren en het bijbehorende wachtwoord opgeven. Hierna is de setup afgerond.

Ik moest de stroom even van het apparaat halen, waarna deze zijn reset-cyclus doorliep. Hierna verscheen het juiste aantal likes van de facebook fanpagina die ik had opgegeven.

Offline meets online

Een mutatie in het aantal likes op de opgegeven fanpagina, wordt binnen 2 seconden zichtbaar op de teller. De Fliike reageert dus razendsnel op nieuwe Vind-ik-leuks, maar ook op Vind-ik-niet-meer-leuks. De werking is te zien in onderstaande filmpje dat ik heb gemaakt. Geweldig om de getallen om te horen klappen en erg leuk om te zien. Offline meets online!

Wie kan de verleiding weerstaan?

Hang de teller op een zichtbare plaats en leg aan bezoekers uit hoe ze de teller zelf op kunnen hogen. Veel mensen zullen die verleiding niet kunnen weerstaan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *