Speed Update Google

Snelheid webpagina wordt ranking signaal voor mobiele zoekopdrachten

Google heeft officieel aangekondigd dat de laadsnelheid van een webpagina gaat meewegen als ranking signaal bij mobiele zoekopdrachten. Met andere woorden: trage webpagina’s zullen bij mobiele zoekopdrachten minder worden vertoond dan webpagina’s die snel laden.

De snelheid van een webpagina telt nu al mee bij de ranking van zoekopdrachten die worden gedaan via de desktop. Vanaf juli 2018 zal dit ook mee gaan wegen bij zoekopdrachten die vanaf een mobiel apparaat worden uitgevoerd.

Speed Update

De update van Google heet “Speed Update” en zal alleen betrekking hebben op pagina’s die traag laden. Volgens Google zal dat gaan om een klein percentage van de zoekopdrachten. Wat Google snel vindt en wat niet, wordt niet aangegeven. Via de online tool PageSpeed Insights kan je wel een indicatie krijgen hoe Google de snelheid van een specifieke pagina ervaart.

Page Speed Insights

PageSpeed Insights

Dezelfde tool geeft ook suggesties hoe je de snelheid kan verbeteren.

Voorbereiden op de Speed Update

Zorg dat je de snelheid van je site periodiek test. Vallen de resultaten tegen? Overleg dan met je webbouwer en met je hostingprovider of ze de snelheid voor je kunnen verbeteren.

Webpagetest
Identificeer trage elementen met de Waterfall View van WebPagetest

Enkele tools om de snelheid van een pagina te testen

© Foto opening: Pexels.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *