Foto's uploaden via je computer naar Instagram

Foto’s delen op Instagram vanaf je computer

Officieel kan je foto’s alleen via een mobiel apparaat delen op Instagram. Er is echter een handige truc om je foto’s te uploaden naar Instagram via je computer. Dit doe je met behulp van Google Chrome. In dit artikel laat ik je zien hoe je dat doet.

Update 10-09-2021: Instagram heeft een update uitgerold waardoor je nu direct via je browser op de dekstop foto’s kunt uploaden. Zie dit bericht voor meer informatie.

 

Uploaden via Instagram-app

Als je foto’s op je computer hebt staan die je op Instagram wilt posten, dan moet je deze eigenlijk eerst overzetten naar je telefoon waarna je ze via de Instagram-app kunt uploaden. Dat is vaak omslachtig, vooral als je snel foto’s wilt toevoegen zonder al teveel bewerkingen. Voor zulke gelegenheden is er een handige workaround zonder dat je een speciaal programma nodig hebt. Je hebt alleen Google Chrome nodig. De truc werkt zowel op een PC als op een Mac.

Instagram bericht

Foto’s op Instagram plaatsen met Google Chrome

De gebruikte methode is eigenlijk heel simpel. Instagram staat alleen uploads toe via mobiele apparaten. Dus gaan we Instagram laten denken dat we een mobiel apparaat gebruiken. Dit kan via een speciale optie in Google Chrome waarmee je een mobiel apparaat nadoet. Hiermee houden we Instagram voor de gek, waardoor je uploadmogelijkheden krijgt als je inlogt op instagram.com. Zo doe je dat:

 1. Start Google Chrome.
 2. Ga naar www.Instagram.com en log in op je account.
 3. Klik op F12 (Chrome Dev Tools).
 4. Er verschijnt een tabblad in beeld. Zoek naar het Icoon Device toolbar (Pc: Ctrl-Shift-M).
 5. Je ziet nu een extra horizontale balk. Selecteer op deze balk een Mobiel apparaat, b.v. Galaxy S5.
 6. Herlaad de pagina (PC: F5).
 7. Je ziet nu de upload-knop, waarmee je foto’s (en video) kunt selecteren op je computer. Selecteer de gewenste foto, of video.
 8. Kies (optioneel) een filter onder de optie Filter of een Bewerking onder Bewerken.
 9. Klik hierna op Volgende.
 10. Vul nu de gewenste tekst in en voeg je hashtags toe. Klik tot slot op Delen.

Je foto wordt nu op je Instagram-account gedeeld.

Uploaden naar Instagram
Via de Dev-Tools van Chrome houden we Instagram voor de gek

Minder opties

Minder opties
Je hebt minder filters en minder bewerkingsopties dan in de Instagram-app

Via deze truc heb je minder bewerkingsmogelijkheden en minder filters dan in de officiële Instagramapp. Ook kun je geen locatie toevoegen (dat kan je later nog wel doen via de app) en kan je maar één foto per post uploaden. Maar het geeft je wel de mogelijkheid om snel foto’s vanaf je computer te delen met Instagram. En dat is in veel gevallen toch wel heel erg handig!

44 antwoorden
  • Gert
   Gert zegt:

   Geniaal en het werkt inderdaad. En ook ik zat maar te turen naar een Plusteken, maar was (ook vergeten) de pagina te vernieuwen.
   Enige dat bij mij anders is, is dat ik geen model mobiel kan kiezen, maar iets als midtier mobile e.d.

   Beantwoorden
 1. annerieke
  annerieke zegt:

  Hallo, heldere info, alleen als ik F12 indruk gebeurt er niks…
  Ik gebruik Google Chrome en ook de juiste sneltoets (met en zonder Fn geprobeerd, het moet zonder). Is er nog een alternatief? Groetjes Annerieke

  Beantwoorden
 2. Jim
  Jim zegt:

  Herkenbaar probleem. Wat ik tegen kom is dat het op het ene netwerk wel werkt en het andere niet. Dit met dezelfde pc dus geen andere browser of instellingen. Iemand die weet hoe dit komt?

  Beantwoorden
 3. Petra
  Petra zegt:

  lukt helaas niet. Een tijdje geleden wel, maar ik krijg nu telkens de melding dat het bericht niet is geüpload. En daar houdt het verder bij op, keer op keer dat bericht, verder niets.

  Beantwoorden
 4. Mendy
  Mendy zegt:

  Het werkt :)
  Heb alleen nog 1 vraagje… Heb al foto’s op het account staan, maar wilde er graag tekst toevoegen. Ik kan dit namelink niet vinden. Op de telefoon klik je op de 3 puntjes en dan bewerken.

  Hopelijk heeft u het antwoord.

  Dank je wel!

  Beantwoorden
 5. Marion
  Marion zegt:

  Het werkte prima, maar ze hebben kennelijk ontdekt dat ik het mat de laptop doe, want ik kreeg er melding van per email(of ik dat was), maar sinds vandaag lukt het niet meer. Ik krijg de melding, na het uploaden en een tekst toevoegen, dat het niet gedeeld kan worden. Ik heb mij nu afgemeld, maar als ik mij opnieuw wil aanmelden, dan kom ik meteen weer op dezelfde pagina met de plus, en hoef mij niet opnieuw aan te melden….

  Beantwoorden
 6. Tony
  Tony zegt:

  Hoi, zonet begonnen te plaatsen insta. Nu zou ik misschien hier en daar iets willen verplaatsen. Hoe begin ik daaraan? Dus ik zoek hoe ik mijn geposte foto’s kan verplaatsen naar wens.
  Hoe doe ik dat?

  Beantwoorden
  • Rogier Mostert - Webmonnik.nl
   Rogier Mostert - Webmonnik.nl zegt:

   Hi Rik, Enige tijd geleden heeft Instagram de optie toegevoegd om rechtstreeks vanaf je computer foto’s te publiceren. Je hebt deze truc dus niet meer nodig. P.s. als je Google Chrome gebruikt op de Mac, dan kan je de DevTools oproepen Option + ⌘ + J Groeten, Rogier

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *