Toon je producten op Google Maps

Ik beheer voor veel van mijn klanten hun bedrijfsvermelding op Google Maps. Een onderschat marketingkanaal. Vooral als je een lokale vestiging hebt die consumenten kunnen bezoeken. Veel winkeliers vergeten bijvoorbeeld op zondagen en op feestdagen aan te geven dat ze open zijn. Als iemand vervolgens op zijn mobiel controleert of de winkel open is, zal deze als gesloten vermeld staan. Weg klant! Ook kan je extra exposure krijgen door updates (korte berichten) te plaatsen. Maar in veel gevallen is zelfs de basisinformatie niet goed ingevuld, of is de locatie helemaal niet geclaimd. In dat laatste geval krijg je ook geen melding als er (negatieve) reviews zijn geplaatst, waardoor je er ook niet op kunt reageren.

Koester Maps en optimaliseer je vermelding. En als er een nieuwe functie verschijnt: ga er direct mee aan de slag.

Producten op Google Maps

Dat Google steeds meer data registreert en publiceert rondom locaties, is duidelijk. En er wordt ook veel getest. In een van mijn accounts kwam een nieuwe bètafunctie beschikbaar: Producten.

Functie Producten in Google Maps

Functie Producten in Google Maps

Via deze interessante nieuwe optie kan je Productcollecties toevoegen aan je Maps vermelding. Elke productcollectie kan maximaal 5 producten bevatten, inclusief een afbeelding, omschrijving, prijs en link. De informatie wordt zowel op desktop als op mobiel bij je vermelding getoond. Zeer interessant dus, omdat je vermelding daardoor extra opvalt en mensen meteen een goed beeld krijgen van je belangrijkste producten.

Je productdetails invoeren op Google Maps

Details van je product invoeren
op Google Maps

Ik heb als test een aantal woningen als producten gepubliceerd. Elke link naar de site is getagged, zodat ik dit specifieke verkeer kan herkennen in Analytics. Hierdoor kan ik zien of het conversies oplevert. Wellicht dat Maps ook nog statistieken over de vermeldingen laat zien.

Je producten worden op Google Maps getoond
Je producten worden zowel op desktop
als op mobiel bij je vermelding getoond

 

Productdetailpagina op Google Maps
Productdetailpagina op Google Maps
met link naar de site

Aan de slag met producten op Google Maps

Welke plannen Google met producten op Google Maps heeft weet ik niet, maar zie je deze optie ook in jouw account: maak er dan meteen gebruik van. Hoe:

  1. Maak één of meer productcollecties aan.
  2. Voeg 5 producten toe per collectie.
  3. Zorg voor duidelijke titels, een aantrekkelijke beschrijving en goede beelden.
  4. Voorzie elk product van een link naar de productdetailpagina op je site
  5. Codeer de links met tags voor Google Analytics, zodat je het gebruik en het resultaat goed kunt meten. Bijvoorbeeld:
    ?utm_source=maps&utm_medium=product&utm_campaign=productcollectie-bloemendaal&utm_content=vinkenbaan-54
  6. Controleer periodiek je statistieken en kijk of je verkeer krijgt via de Maps producten en of het conversie oplevert. Als dat zo is: voeg periodiek nieuwe producten toe en optimaliseer de beelden en de omschrijvingen.

© openingsbeeld: Pexels.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *