Webmonnik.nl in de Gereformeerde Noorderkerk Haarlem

Noorderkerk Haarlem - Ridderstraat 29

De start van Webmonnik.nl vond plaats in een voormalige kerk in de Ridderstraat 29 in Haarlem. Dit unieke gebouw is ontworpen door architect H. van Es en is in 1888 als kerk in gebruik genomen. De oorspronkelijke naam was Gereformeerde Noorderkerk, maar werd later bekend onder dan naam Gereformeerde Gemeente te Haarlem. In 2008 heeft  Direct Force het pand gekocht en is in totaal drie jaar bezig geweest met de renovatie van het unieke object. Meer informatie over de achtergrond van deze kerk vind je op de site Reliwiki.

Noorderkerk oorspronkelijk
Een foto van het oorspronkelijke interieur uit 2000 (foto:Stok+Britting Krommenie)

Nieuw jasje

De kerk is met stijl gerenoveerd. Het interieur (kantoor) is strak en modern, maar authentieke details van de oorspronkelijke kerk zijn bewaard gebleven. Een deel van de ruimte wordt door Direct Force verhuurd als co-werkplek. De naam Webmonnik.nl en de start in de kerk hadden trouwens niets met elkaar te maken. Dat was zuiver toeval.

Per 01-07-2011 is Webmonnik.nl verhuisd naar Voorhelmstraat 25-301. Webmonnik.nl heeft zijn intrek genomen in een ander markant gebouw: de voormalige huishoudschool De Greiner.

Webmonnik.nl Haarlem - Ridderstraat 29