Je Youtube video op facebook delen

Deel je YouTube-video’s over de volle breedte op facebook [tip]

Wanneer je de link van een YouTube-video op de timeline van je facebook fanpagina deelt, dan verschijnt deze op postzegelformaat in beeld. Door het kleine formaat van de afbeelding, valt je update amper op. Dit resulteert in minder views van de video. Wat kan je doen om je video meer op te laten vallen?

Als je de link van een facebook video deelt op je facebook timeline, dan verschijnt deze als volgt in beeld:

Postzegeformaat
De facebook-video verschijnt in postzegelformaat op je timeline

Een alternatief is om een grote afbeelding te publiceren (504 pixels breed) met een link naar de video. Dit is ook niet ideaal. Ten eerste zal je een afbeelding moeten maken. Daarnaast linkt de afbeelding zelf niet naar de video. Tevens zal de video niet inline afspelen, want deze wordt in een nieuw venster YouTube geopend.

Plaatje van de video en link
De afbeelding is over de breedte zichtbaar, maar linkt niet naar facebook

Weer een ander alternatief is om de video eerst te downloaden van YouTube en om deze vervolgens als video te uploaden op je facebookpagina. Dit zal echter vaak niet mogelijk zijn in verband met copyright.

fbvidthis.com

Er is echter nog een mogelijkheid: fbvidthis.com. Deze website zet je video-link om naar een speciale link.

Link naar Youtube-video opgeven

Link naar Youtube-video opgeven

Als die link deelt op je facebook timeline, dan krijg je een afbeelding over de volledige breedte die inline linkt naar de video. De video speelt dus af in het venster. Als het belangrijk is dat een video goed opvalt, dan is dit een interessante optie.

Video over de volledige breedte
Via fbvidthis.com je video posten op facebook

Nadelen

Er kleven helaas wel nadelen aan het gebruik van deze dienst. Er blijft namelijk altijd een connectie met fbvidthis.com. Ook wordt de preview van de video niet in de facebook-app getoond. Je ziet in dat geval wel een kader met de tekst die linkt naar een pagina op fbvidthis.com met de video. Dat is dus minder aantrekkelijk en je weet niet wat de website in de toekomst nog meer op die pagina zal publiceren.

Video niet zichtbaar op mobiel

Op mobiel is de afbeelding niet zichtbaar

Wil je extra exposure voor je YouTube-video op facebook, dan zijn er dus verschillende mogelijkheden met elk hun eigen voor- en nadelen. De beste oplossing is natuurlijk als facebook zelf de preview groot gaat tonen.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *