Website down?

Is alleen mijn website down? [tip]

Een van de belangrijkste tools van een online marketeer is in veel gevallen nog steeds een goed werkende website. Eerder schreef ik al hoe je met een tool als Uptime Robot binnen 5 minuten een melding krijgt als je site uit de lucht is. Maar wat doe je daarna?

Als je site down is ga je vaak direct op onderzoek uit. Je probeert te achterhalen of het alleen om jouw site gaat, of dat de bijbehorende webserver problemen heeft. In dat laatste geval hoef je niet aan je site te gaan sleutelen.

Truc

Een truc die ik vaak gebruik is om te kijken welke andere sites er op dezelfde server draaien en om vervolgens een aantal van die sites op te vragen. Hierdoor kan je zien of alleen jouw site in de problemen zit, of dat het om een groter probleem gaat. Maar hoe kom je er nu achter welke andere sites er staan op de webserver?

Er zijn diverse sites op internet waar je dat op kunt vragen. Je hoeft alleen de domeinnaam van je site, of het IP-adres van de webserver op te geven. Na enige seconden krijg je te zien welke andere sites er op die server draaien.

Viewdns

Een aantal opties:

Zijn de andere sites van de webserver ook slecht bereikbaar en/of vertonen ze hetzelfde probleem als jouw site, dan heb je waarschijnlijk te maken met een probleem op webserverniveau. Je onderzoek zal zich vervolgens op de webserver moeten richten. In veel gevallen betekent dit dat je contact op moet nemen met je hostingprovider, of met de technische beheerder van de webserver.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *