https - je site beveiligen met een certificaat

Sites zonder certificaat onveilig volgens nieuwste Google Chrome

De nieuwste versie van Google Chrome (versie 62) zal alle websites zonder beveiligingscertificaat die zijn voorzien van een formulier, als onveilig aanmerken.

Niet veilig melding

Vrijwel elke site heeft wel een formulier. Als de nieuwste versie van Google Chrome (gepland voor oktober) een invoerveld tegenkomt en de site beschikt niet over een certificaat, dan wordt in de browserbalk de melding Niet veilig getoond. Hiermee wil Google site-eigenaren dwingen om over te stappen naar https.

Niet veilig melding Google Chrome

Certificaten

Een certificaat zorgt o.a. dat de data tussen de browser en de webserver wordt versleuteld. Als een site is voorzien van een certificaat, dan kan je dat o.a. zien aan het groene slotje in de adresbalk en de aanduiding https in plaats van http.

Veilig melding Google Chrome

Je site voorzien van een certificaat

Het is natuurlijk de vraag hoeveel mensen af zullen haken op basis van de melding Niet veilig. Maar het zal hier waarschijnlijk niet bij blijven. Het valt te verwachten dat Google onveilige sites steeds meer zal weren. Dat zal uiteindelijk ten koste gaan van het aantal bezoeken en het zal gevolgen hebben voor je conversies.

Heb je nog geen certificaat? Neem dan contact op met je hostingprovider en laat een certificaat toevoegen. Hiermee maak je het internet een stukje veiliger en het wekt vertrouwen bij de bezoekers van je website.

Respecteer je bezoekers

Stap dus over. En niet omdat Google het wil, maar uit respect voor de bezoekers van je website. En voor de kosten hoef je het trouwens niet te laten: een standaard certificaat kost gemiddeld zo’n €30 per jaar. Ondersteunt je hostingprovider Let’s Encrypt, dan zijn de certificaten zelfs gratis.

Let op je SEO

Zorg direct na het overstappen, dat de oude URL’s netjes met een 301-verwijzing overgezet worden van http naar https. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met Webmonnik.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *