The Noob Guide to online marketing

The Noob Guide to Online Marketing

The Noob Guide to Online Marketing is een schitterende infographic die belangrijke activiteiten in de wereld van online marketing visualiseert.

Het eerste deel van de NOOB GUIDE to online marketing, bestaat uit een wiel met belangrijke online marketing activiteiten. Het wiel is opgedeeld in verschillende segmenten met sub-activiteiten. Wil je bijvoorbeeld aan de slag met e-mail marketing, dan begin je volgens deze uitleg bij het zoeken van een goede e-mail provider, gevolgd door het maken van een template, A/B testing en segmentatie. Elk activiteit in het wiel heeft een nippeltje dat je af kunt scheuren. Hierdoor kan je precies zien waar je staat en wat je nog uit moet voeren. Ook is direct duidelijk welke activiteit een specifieke landingspagina vereist.

The Noob guide to online marketing

Online marketing timeline

Het tweede deel van de infographic bestaat uit een timeline. Over een periode van 24 weken worden de acties beschreven die bij een bepaalde online marketing activiteit horen. Wil je aan de slag met social media dan begin je volgens deze uitleg, in week 1 met het vastleggen van je merk op de populaire sociale netwerken.

The Noob guide to online marketing - timeline

Het is vrijwel onmogelijk om online marketing te vangen in één overzicht en ook vereist elke organisatie een individuele aanpak die afgestemd moet worden op de strategische doelstellingen. Toch laat deze infographic aan beginners op een schitterende manier  de belangrijkse activiteiten (in chronologische volgorde) zien. Daarnaast is deze infographic erg mooi vormgegeven. Kortom: minimaal even bekijken.

De complete infographic vind je (in groot formaat) op de site  van unbounce.com.

Zie ook:

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *