Webmonnik.nl over Netwerk023

Webmonnik.nl over Netwerk023

Netwerk023 is een netwerk voor professionals die werkzaam zijn in de creatieve sector en wonen of werken in de regio Haarlem. Begin 2009 ben ik lid geworden van Netwerk023. In de loop van de tijd ben ik actiever geworden binnen het netwerk. Hierdoor sta ik deze maand in de nieuwsbrief met een videoportret waarin ik vertel wat ik aan het netwerk geef en wat ik er uit haal. Ook in dit artikel zal ik mijn band met Netwerk023 verder toelichten.

Kennismaking met Netwerk023

Begin 2009 werd ik door een relatie geattendeerd op het bestaan van Netwerk023. Hierna heb ik mij aangemeld op de site. Mijn eerste “offline” kennismaking was een BBQ in de Waarderpolder. Dit inspireerde, waarna ik de site intensiever ben gaan volgen en diverse workshops heb bijgewoond en zelf een workshop heb gegeven over Business Blogging met WordPress. Ook ben ik actief geworden binnen het expertpanel online marketing, waardoor ik de online marketing trends  voor 2011 heb mogen presenteren tijdens de nieuwjaarsborrel.

Werkplek Webmonnik.nl

Het videoportret voor Netwerk023 is gemaakt door Jaimy Soares. Hij heeft mijn werkplek bezocht, het interview uitgevoerd en de opnames gemonteerd. Dit leverde mooie beelden op, omdat mijn kantoor is gevestigd in een voormalige kerk. Deze kerk is door Direct Force een aantal jaar geleden aangekocht en volledig verbouwd. Een deel van de ruimte wordt verhuurd aan kleine ondernemingen zoals Webmonnik.nl. In het interview vertel ik over mijn inspirerende werkplek, maar vooral over Netwerk023.

Wat ik aan Netwerk023 geef

Een groot deel van mijn werk bestaat uit het vergaren van kennis op het gebied van online marketing. Denk aan zoekmachine-optimalisatie (SEO), zoekmachine adverteren (SEA), social media, content creatie, etc. Deze kennis filter ik en waar nodig voer ik zelf tests uit. Hierna bepaal ik welke van deze ontwikkelingen ik strategisch in kan zetten voor mijn klanten. Daarnaast vind ik het leuk om deze kennis over te dragen aan anderen. Soms in de vorm van een boek, dan weer een lezing, artikelen op mijn website, gastcolleges, etc. En natuurlijk ook in de vorm van workshops aan Netwerk023, of tijdens gesprekken op andere bijeenkomsten van Netwerk023. Primair omdat ik hier veel energie uit haal. Daarnaast draagt het natuurlijk ook bij aan de naamsbekendheid van Webmonnik.nl.

Nieuwjaarsborrel Netwerk023
De online marketing trends presenteren tijdens de nieuwjaarsborrel 2011 van Netwerk023

Wat ik uit Netwerk023 haal

Wat ik primair uit Netwerk023 haal zijn nieuwe contacten en inspiratie. Het is erg leuk om met andere leden op bijeenkomsten te spreken over wat hen bezighoudt en waar ze mee bezig zijn. Dit geeft inspiratie en vaak ontstaan er hele leuke gesprekken. Omdat ik bij meerdere bijeenkomsten ben geweest leer ik steeds meer mensen kennen, wat het natuurlijk nog leuker maakt.

Samenwerkingen
Ik geef veel verbeteradviezen voor websites. Hierdoor adviseer ik vaak grafische aanpassingen en technische aanpassingen binnen websites. De uitvoer hiervan is niet mijn vakgebied, vandaar dat ik continu partners zoek om mee samen te werken. Zo ben ik ook met een aantal ondernemers uit Netwerk023 aan het kijken of we samen kunnen werken op uiteeenlopende vlakken.

Leads
Omdat ik een aantal keer sta gelinkt op de Netwerk023-site krijg ik ook  regelmatig bezoeken op mijn site via de Netwerksite. Dit heeft recentelijk nog een opdracht opgeleverd voor een uitgebreide workshop over WordPress. Daarnaast heb ik ook een aantal concrete leads uit mijn netwerk doorgespeeld naar diverse leden binnen het netwerk, waar ook concrete opdrachten uit zijn gevolgd. Zo werkt dat natuurlijk binnen netwerken: naast de inhoudelijke kennis gun je elkaar ook opdrachten.

Netwerk023-tips

De belangrijkste tips die ik kan geven:

  1. Ben je nog geen lid, meld je dan aan op de site. Het kost niets.
  2. Bezoek eens een bijeenkomst en ervaar zelf of het wat voor je is en of de mensen je aanspreken.
  3. Ben je lid: laat zien wie je bent en wat je doet (personal branding).
  4. Geef goede tips op jouw vakgebied aan andere leden (deel je kennis). Dit wordt gewaardeerd en zal je naamsbekendheid en autoriteit vergroten.
  5. En de belangrijkste tip die voor alle sociale netwerken geldt: je moet eerst geven, voordat je kan nemen. Heb geduld, investeer… dan komt het vanzelf naar je terug.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *