Google Plus 1

Werking Google +1 uitgelegd

De afgelopen dagen is er al veel geschreven over de facebook-like  variant van Google: Google +1. De knop die op een april werd aangekondigd, verschijnt nu wereldwijd in de zoekresultaten van Google. Maar hoe werkt het?

Google +1

De komende tijd zullen steeds meer sites de Google +1 knop aan hun assortiment met deelmogelijkheden toevoegen. De knop is herkenbaar aan de blauwe tint en de Google kleurtjes. De knop is voorzien van een teller, waardoor je kunt zien hoe vaak de content is gedeeld. Hoe je de Google +1 knop aan je site toevoegt kan je onder andere lezen op de website van Yoast.

plus one knop

Een Google +1 uitdelen

Bezoekers van je site kunnen vervolgens aangeven dat ze je content interessant vinden door op de knop te klikken. Ben je niet ingelogd op je Google Account, dan vraagt Google om in te loggen. Hierna wordt je +1 geregistreerd.

Werking Google Plus +1 - delen
Je zult de Google +1 steeds vaker zien (hier rechts in beeld)

Je Google +1’s terugzien

Als je bent ingelogd met je Google Account en je hebt hier en daar op de +1-knop van Google geklikt, dan kunt je in je profiel terugzien welke content je hebt gedeeld. Hiervoor is het tabblad +1’s toegevoegd.

Werking Google Plus +1 - overzicht +1's

Google +1’s in de zoekresultaten

Ook zie je de knop terug in de zoekresultaten (nu alleen nog in de internationale versie van Google, (bereikbaar via google.com/ncr). Waarschijnlijk zal de komende dagen deze functie ook aan de NL-versie van Google toegevoegd worden. Wat de exacte invloed zal zijn van de Google-knop op de zoekresultaten is nog niet duidelijk maar het zal zeker een rol gaan spelen.

Werking Google Plus +1 - zoekresultaten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *