Online Marketing trends 2011

Belangrijke online marketing trends voor 2011

Zo aan het begin van elk nieuw jaar is het altijd een mooi moment om voorspellingen te doen van de toekomst. Wat zal 2011 ons brengen en waar moet je echt mee aan de slag op het gebied van online marketing? Webmonnik.nl helpt je op weg en doet 4 voorspellingen op het gebied van online marketing. Uiteraard geeft Webmonnik.nl ook tips!

Trend 1: Unieke content wordt nog meer koning


Unieke, hoogwaardige en relevante content (tekst, beeld, video, etc.) was altijd al belangrijk, maar zal alleen nog maar belangrijker worden in 2011. Bronnen die hoogwaardige en creatieve content produceren zullen autoriteit worden of hun autoriteit verstevigen. Zoekmachines en sociale netwerken (likes) zullen deze content steeds beter waarderen en als beloning voor meer traffic en voor meer autoriteit zorgen. Met het oude gezegde: “content is king”  zal je dus ook in 2011 rekening moeten houden!

Tip: ga op zoek naar relevante en hoogwaardige content voor jouw doelgroep en maak het verschil!

Trend 2: Local wordt echt heet


Online marketing trend local

Lokaal wordt echt heet in 2011. Er ontstaan steeds meer plaatsgebonden diensten die een meerwaarde bieden voor inwoners of bezoekers van een specifieke plaats / straat / bedrijf / etc. Denk hierbij aan: tips, aanbiedingen, ratings, aanbevelingen, etc.

Trend local: foursquare
foursquare: tips (midden) en aanbiedingen (rechts)

 Concrete diensten:

Trend: local search
Local search wordt steeds belangrijker

Tip: vooral voor lokale ondernemers biedt local veel mogelijkheden!

Trend 3: Techniek wordt steeds belangrijker voor je positie in zoekmachines


Voor een goede indexatie in zoekmachines is de gebruikte techniek erg belangrijk. Zoekmachines zullen sites die makkelijk zijn te indexeren, steeds beter gaan beoordelen dan slecht indexeerbare sites. Denk hierbij vooral aan snelheid en aan codering via webstandaarden.

Trends: techniek

Controleer regelmatig de code van je site

Tip: zorg dat de techniek van je site op orde is en laat dit periodiek controleren.

Trend 4: Social media zal search nog verder beïnvloeden


Header zoekmachine optimalisatie (seo)

Voor de hand liggend, maar onvermijdelijk: social media zal search verder gaan beïnvloeden. De samenwerking tussen facebook en zoekmachine Bing zou search echt sociaal kunnen maken (ranking op basis van likes). Ook andere zoekmachines zullen berichten uit sociale netwerken volgen en deze populariteit meenemen in de ranking. Tevens zal real-time search steeds belangrijker worden.

Trend: facebook like

Tip: elke onderneming MOET social media opnemen in de online marketing strategie!

Webmonnik.nl adviseert je graag over bovenstaande (en andere) online marketing trends. Neem contact met Webmonnik.nl op en haal alles uit je online marketing!

 
Lees ook:

1 antwoord
  1. Joery
    Joery zegt:

    De belangrijkste trends heb je zo kort en bondig neergezet. Ik heb nog wel een aanvulling; meetbaarheid. Is zeker iets wat dit jaar in steeds grotere mate op de agenda zal staan. Het is er gewoon tijd voor en het besef dat veel dingen uit je contentmarketing strategie inzichtelijk gemaakt kunnen worden (vanaf Google Ranking tot Conversie) begint mijn inziens nu ook langzaam te dagen bij opdrachtgevers. Contentmarketing heeft overigens veel raakvlakken met SEO maar is breder, je zou content marketing ook prima offline kunnen doen evengoed het resultaat van conversie naar online zichtbaar kunnen maken.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *